Zoetzure Uitjes


Benodigdheden voor 1 jampotje

  • 2 rode uien zo dun mogelijk in ringen gesneden

  • 200 ml water

  • 200 ml azijn

  • 1 el suiker

  • Kruiden naar gelieve, ik heb peperkorrels gebruikt

Ik ben gek op zoetzure producten, ik kan zo een pot augurken, Amsterdamse uitjes of Atjar Tjampoer wegwerken! Hoe leuk is het dan ook om zoiets eens zelf te maken. Deze Zoetzure uitjes staan binnen 20 minuutjes in je koelkast en het is ongeveer 1-2 weken houdbaar!



Bereiding

Snijdt de uien zo dun mogelijk in ringetjes. Zet een pannetje op met het water, azijn en suiker en breng het aan de kook. Zodra de suiker is opgelost kan je het vuur uitzetten en een potje vullen met de uitjes en de vloeistof. Voeg dan de gedroogde kruiden toe en laat het minimaal een uurtje in de koelkast staan.