Tortellini Ovenschotel


Benodigdheden voor 2 personen

  • 250 gram Tortellini (ham)

  • 100 gram gerookte spekjes

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • ½ courgette

  • ½ paprika

  • 7 cherrytomaatjes

  • 3 eetlepels gezeefde tomaten

  • 1,5 eetlepel monchou

  • Italiaanse kruiden naar smaak








Dit gerecht is lekker én makkelijk en je kan er eindeloos mee variëren. Ik heb de inspiratie voor dit recept uit een kookboek van lekker en simpel, maar dan met mijn eigen twist. Wij eten hier dan ook bijna elke week wel een variatie van, deze week is het een meatlovers variant met ham én spekjes.


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden


Begin met het snijden van alle groentes, ik vind het altijd fijn om hele kleine stukjes te snijden zodat alles lekker zacht en gaar wordt in de oven. Doe de cherrytomaatjes door de helft.


Pak een ruime pan, zoals een hapjespan en bak hierin de spekjes, ui en knoflook tot de ui glazig is en de spekjes knapperig. Dan voeg je de paprika en courgette toe en bak je die ongeveer een minuut of 5 samen mee. Als alles aangefruit is zet je het vuur wat lager en voeg je de gezeefde tomaat en monchou toe, met wat Italiaanse kruiden als de monchou helemaal gesmolten is kan je de tortellini toevoegen en zet je het vuur uit. Roer alles nog even goed door en doe het daarna in een ovenschaal met de cherrytomaatjes (zorg dat je cherrytomaatjes met de 'open' kant naar boven in de schaal doet, anders gaan je ploffen en zit heel je oven vol met tomaat!) . Deze besprenkel je met een beetje strooikaas, niet te veel want het is al vrij machtig door de monchou, je wil gewoon een beetje chrunch erbij hebben.


Zet het geheel ongeveer 15 minuten in de oven. Serveer eventueel met wat rucola.