Tagliatelle met Gehaktballetjes in Tomatensaus


Benodigdheden voor 2 personen

  • 250 gr Verse Tagliatelle

  • 300 gr Gehakt

  • Gehaktkruiden Italiaans van Verstegen

  • 300 gr Tomatensaus die je lekker vindt (passata mag ook)

  • 1 teen Knoflook

  • 1/2 Courgette

  • 3/4 Paprika

  • 1 ui

  • ongeveer 10 cherrytomaatjes

  • Parmezaanse kaas

Mijn vriend vroeg of ik een keer tagliatelle met balletjes wilde maken, dus dan maak ik die natuurlijk! Het was zo'n succes dat ik het recept met jullie wil delen. Ik heb dit recept uitgeprobeerd met half om half gehakt, maar vond het enigszins overheersen, dus ik raad rundergehakt aan (is ook nog eens wat beter voor de lijn :)). Om de saus wat leuker te maken heb ik wat groenten toegevoegd omdat ik dat lekker vindt, je kan deze weglaten als je wil maar ik zou dan de ui en knoflook zeker behouden voor de smaak (en de cherry tomaatjes voor de garnering!).


Bereiding (ong. 30 minuten)

Begin met het maken van de balletjes, meng de 300 gram gehakt met ongeveer de helft van het zakje verstegen kruiden en een eitje. Ik heb er kleine balletjes van gedraaid zodat het wat sneller gaar was, maar je kan ze natuurlijk ook groter maken als je wil. Bak de balletjes met een klont boter op ongeveer middelhoog vuur terwijl je de groente snijdt. Als de balletjes bruin zijn doe je ze even op een bordje of in een bakje met aluminiumfolie erover en kan je aan de saus beginnen.De groenten heb je als het goed is in kleine blokjes gesneden terwijl je wachtte op de balletjes. Laat een beetje van het bakvet in de pan en gooi de groenten er in, door dit te doen zit die lekkere smaak van het vlees ook in je groenten. Bak dit tot de groenten glazig zijn en gooi dan de saus erbij. Ik heb gekozen voor de basilico saus van Grand'italia omdat dit een vrij simpele saus is, zo kan je zelf bijkruiden als je wil. Als het een beetje pruttelt zet je het vuur lager en gooi je de balletjes terug, laat dit minimaal 5 minuten zachtjes koken met de deksel er op.Ondertussen kook je de pasta, ik gebruik verse pasta die binnen een paar minuten klaar is, lekker en makkelijk. Kies een pasta die je lekker vindt, als je niet van dikke pasta houdt zou je voor iets dunners kunnen kiezen dan tagliatelle. Als het water kookt en je de pasta in de pan gooit, gooi je ook de cherrytomaatjes in de saus, en laat je die nog een paar minuten meekoken, zo gaan ze niet kapot en blijven ze lekker sappig.


Serveer de tagliatelle met balletjes met wat parmezaan en eventueel wat rucola.

Smakelijk eten!


Op dieet? Dit gerecht is ongeveer 690 kcal per portie, met 35 gram eiwitten, 74 gram koolhydraten en 28 gram vet. Je kan dit wat verlagen door mager rundergehakt te gebruiken, of kippengehakt of stukjes kipfilet.