Tagliata - Italiaanse Biefstuksalade

Een salade voor meatlovers, dat klinkt toch perfect? De hoofdster van deze salade is een heerlijke biefstuk, gebakken zoals je m zelf het lekkerst vindt op een bedje van rucola met tomaatjes, paprika en kaas. Ik serveerde er een focaccia bij voor dat extra Italiaanse gevoel!



Benodigdheden (2 personen)

  • 2 biefstukken

  • 75 gr rucola

  • 10 cherrytomaatjes

  • 1/2 paprika

  • Parmezaanse kaas(snippers)

  • Balsamico siroop

  • Een paar stukjes brood

Bereiding

Bak de biefstukjes zoals jij ze het lekkerst vind, ik houd van rare - medium rare, maar je kan het ook wat verder doorbakken. Als de biefstukjes gebakken zijn laat je ze heel even rusten voor je ze gaat aansnijden.


Snijdt de cherrytomaten in kwartjes en de paprika in blokjes. Verdeel de 75 gr rucola over 2 borden en verdeel ook de gesneden groentes. Snijd nu de biefstukken in reepjes van 0,5-1 cm en leg ze over de salade. Garneer met Parmezaanse kaas en wat balsamico siroop. Serveer met een stuk (focaccia)brood.



Recente blogposts

Alles weergeven