Stoofvlees

Benodigdheden voor ongeveer 4 personen

  • Stoofpan, braadpan of hapjespan

  • 500 - 700 gr runderrib lappen

  • 1 ui gesnipperd

  • 1/2 wortel in plakjes (blokjes mag ook!)

  • 2 tl worchestershire saus

  • 100 ml rode wijn

  • 1 teen knoflook

  • 1 el tomatenpuree

  • 2 laurierblaadjes

  • 400 ml runderbouillon (eventueel wat extra als het te droog is)


Ik vind AVG (aardappels, groente en vlees) echt verschrikkelijk, maar als het dan echt moet, dan maak ik het met stoofvlees! Want wat er nou lekkerder dan een zelf gemaakt pannetje stoofvlees bij je stamp met groenten!?


Bereiding

Haal voor je begint de riblappen uit de koelkast en laat ze op temperatuur komen, zo zorg je ervoor dat het vlees niet taai wordt. Snijd het vlees dan in grove blokken en snijdt ook alvast de ui, peen en knoflook, zodat je je kan concentreren op de stoofpot.


Bak in een flinke klont boter het vlees rondom bruin, daarna kan je alle ingrediënten toevoegen. Laat dit met een deksel er op op laag vuur pruttelen (voor de inductie-kokers: op standje 2-3) voor minimaal 4 uur. Ik vind wel: hoe langer hoe beter, dus bij mij gaat de stoof er altijd 's ochtends op en laat ik hem 7-8 uur pruttelen.


Ik serveer deze dus bij mijn AVG met stamp en sperziebonen, maar je kan het ook lekker met frietjes eten!