Spicy Salmon Poké Bowl

Poké bowls zijn echt mijn favoriete - gezonde - take-out gerechtje, maar zelf maken is ook leuk natuurlijk! Ik raakte geïnspireerd door een Spicy Tuna Bowl die ik laats op heb, maar heb het eigen gemaakt met mijn recept voor Pittige Zalm en een zelfgemaakt sausje!


De gebruikte ingrediënten zijn niet de goedkoopste producten in de supermarkt, maar het is wel goedkoper dan bestellen, dus zeker de moeite om eens zelf te proberen! (En een super goede tip voor de arme studenten natuurlijk :)

Benodigdheden voor 2 personen

  • 200 gr sushirijst

  • 200 gram Zalm - (zie recept Pittige Zalm)

  • Pakje Surimi

  • Bakje Sojabonen

  • Wakamé (dit ligt bij de visafdeling in de supermarkt)

  • Bosui

  • Radijsjes

  • Kewpie mayonaise (gewone mayo kan ook)

  • Sojasaus

  • Sriracha

  • Panko

  • Sesamzaadjes


Bereiding

Bereid minimaal 2 uur voor je gaat beginnen de pittige zalm, zodat deze volledig is afgekoeld voordat je gaat beginnen. Hetzelfde geldt voor de rijst, ik gebruikte de kant-en-klare Poké Bowl rijst van Lassie, waardoor je meteen verder kan met het maken van de Bowl.


Snijdt de radijsjes Julienne (dat wil zeggen in kleine, dunne reepjes), de bosui schuin en de Surimi en de zalm in kleine stukjes.


Verdeel de rijst in twee gelijke delen over 2 kommen of soepborden. Leg nu alle delen in de hoeveelheden en volgorde die jij wil op de rijst. Ik ga altijd voor gelijke delen, zorg ervoor dat de vis niet té veel is, ik heb 4 surimi snippers per persoon gebruikt en een zalm van iets minder dan 200 gram door tweeën gedeeld.


Bedek het geheel met wat panko en sesamzaadjes. Maak het sausje met 2 el mayo, 1 el sojasaus en 1 tl Sriracha, voeg dit naar smaak toe aan de poké bowl. (Als je niet van pittig houdt dan laat je de Sriracha zitten, je kan een klein scheutje sesamolie aan het sausje toevoegen als je wil)


Het leuke aan deze bowls is dat je het precies kan maken zoals jij dat wil. Wil je iets heel graag erbij doen of juist weglaten? Doe dat dan vooral! Lijkt deze Poké bowl je wat te pittig of te avontuurlijk? Probeer dan eens deze Zalm Sashimi Bowl met avocado en sojabonen!