Taco's Met Pulled Chicken


Benodigdheden voor 2 personen

  • 350 gr dijfilet

  • 2 blokjes vlees bouillion (kip of rund)

  • 4 el bbq saus

  • 2 uien

  • 1 el Ketchup

  • 1 tl Honing

  • Paprika poeder

  • bakboter

  • 1/2 avocado

  • 2 el creme fraiche

  • 1 tl citroensap

  • 8 cherry tomaten

  • 1/2 rode paprika

  • balsamico azijn

  • Sla melange

  • Taco's


Volgens de 'klassieke' recepten pulled chicken een gerecht wat de hele dag op moet staan in een braadpan, maar daar hebben we niet allemaal de tijd voor. Daarom heb ik een recept gemaakt voor snelle pulled chicken die binnen een half uurtje op tafel staat. Je kan veel serveren met dit vleesgerecht, zoals rijst, frietjes of broodjes, maar vandaag kies ik voor taco's. Ik laat ook zien wat je daar allemaal bij kan serveren maar je kan er natuurijk in doen wat je lekker vindt!


Eerst koken we de kip, alle kippendijen gaan in zijn geheel in de pan met twee blokjes vleesbouillon. Laat de pan dan helemaal vollopen met water en breng het aan de kook en laat het zachtjes doorkoken, binnen 20 minuten is ongeveer de kip gaar.


Zorg als je de kip afgiet dat je een beetje van de bouillon in een schaaltje bewaart, dat hebben we straks nodig bij het maken van de saus. Als je de kip af hebt gegoten ga je hem “plukken”, dit kan op verschillende manieren. Als je een grote hoeveelheid hebt raad ik de mixer aan op standje 1-2 en draaien tot je mooie stukjes hebt. Als je maar met 2 personen bent kan je het ook snel op een snijplank met twee vorken doen.


Snijd één grote ui en pak een koekenpan, hier mag best een flinke klont boter in, van ongeveer 20/30 gram. Doe de kip en de ui in de pan als de boter is gesmolten en gooi er meteen paprikapoeder bij, zodat alles helemaal bedekt is met paprikapoeder. Nu bak je alles op hoog vuur aan, zodat er knapperige stukjes op de kip komen.


Als de kip is aangebakken en de uitjes glazig zijn gaan we de saus maken, Begin met de bbqsaus en roer die door het geheel, voeg daarna de ketchup, ketjap en honing toe en laat het even op middelhoog vuur pruttelen. Daarna kan je het vuur iets lager zetten en voeg je wat bouillon toe (begin met ongeveer 3-4 EL), dit laat je inkoken tot je een gewenste dikte van je saus hebt. Als je vindt dat het geheel niet vloeibaar genoeg is kan je wat extra bouillon toevoegen.



(tekst gaat verder)

Je kan de pulled chicken meteen serveren of nog even door laten pruttelen terwijl je de rest van het gerecht maakt, zoals in dit geval de taco’s. Ik serveer alles in dit geval in losse schaaltjes zodat we ze zelf kunnen beleggen. Mijn taco’s bevatten mais, een salsa van ui tomaat en paprika, zelfgemaakte guacamole en sla.


De guacamole is gemaakt van een halve avocado, 2 el creme fraiche, 1 tl citroensap en flink wat peper. Alles doorroeren met een vork tot je een glad mengsel hebt wat je in de taco's kan smeren.


De salsa bestaat uit 8 cherry tomaten, een halve paprika en een kleine ui fijngesneden. Hier voeg je ongeveer een theelepel balsamico azijn aan toe en roer je goed door, dit zo lang mogelijk laten staan zodat de balsamico in kan trekken.