Rijk Gevulde Runderbouillon


Benodigdheden voor 2 liter

 • Potje runderbouillon

 • Blokje runderbouillon

 • Bakje verse gehaktballetjes

 • Pak boerensoepgroenten

 • 1 paprika

 • 200 gr kastanjechampignons

 • Ongeveer 50 gram vermicelli

 • Peper

 • Zout

 • Maggi

 • Verse bladpeterselieSinds ik kán eten, ben ik gek op soep, ze noemen mij ook wel “de soepboer” want ik kan zo in mijn eentje een pan leeg lepelen. Toen ik vroeger bij mijn opa en oma ging eten at ik 2 borden soep in plaats van eerst soep en dan avondeten. Mijn lievelingssoep is de bouillon, omdat je er zo veel kanten mee uit kan. Eigenlijk kan ik gewoon de hele koelkast leeggooien in de bouillon en het smaakt altijd goed. Dat is dan ook wat ik heb gedaan bij dit recept, alle groenten die ik over had in mijn koelkast heb ik lekker aan een basis toegevoegd, je kan dus ook lekker spelen met deze ingrediënten lijst en toevoegen wat je wil!


Bereiding

Pak een grote pan van ongeveer 3 liter en giet het potje bouillon erin leeg. Op het potje staat waarschijnlijk dat je de pan 3x moet vullen met water, maar we doen 6x, daar gooien we een blokje runderbouillon bij en brengen het aan de kook. Ondertussen gooi je er de soepgroenten bij en snijd de paprika fijn en voeg die toe. Daarna kunnen de champignons erbij, ik laat die altijd graag een beetje groot zodat je extra bite hebt in je soep. Als de soep kookt mag het vuur wat zachter en voeg je 1 voor 1 de balletjes toe. Als deze erin zitten laat je de soep minimaal 20 minuten koken, maar je kan m ook een uur op laten staan. 5 minuten voor serveren voeg je de vermicelli toe en kan het vuur een beetje omhoog. Nu snijd je ook wat verse peterselie en kan je die ook toevoegen na smaakt. Proef hierna of de soep genoeg zout/peper heeft anders kan je nog wat toevoegen. Je kan hem nu lekker laten trekken als je wilt, maar je kan hem ook meteen serveren. Heerlijk met een stokbroodje kruidenboter!


Tip 1: voeg wat kruidencroutons of knapperbolletjes toe voor een lekkere crunch! Tip 2: Zoals ik al benoemde kan je spelen met de groenten die je toevoegt, probeer eens een extra peen, prei, bosui, bloemkool of broccoli!

Recente blogposts

Alles weergeven