Rijk Belegde Flammkuchen



Benodigdheden (voor 2 personen):

  • Flammkuchendeeg

  • 5 el Ricotta

  • 5 el Gezeefde tomaten

  • Italiaanse kruiden

  • ½ Paprika

  • ½ Courgette

  • 6 a 7 Cherry tomaatjes

  • 1 Ui

  • 5 plakjes Ham

  • Zwarte olijven naar smaak




Dit is een van mijn lievelingsrecepten! Makkelijk, lekker en een beetje gezonder dan een normale pizza. Je kan dit natuurlijk beleggen met alles wat je lekker vindt, mijn keuze gaat in dit geval uit naar veel groente, dat maakt de flammkuchen heel sappig en fris.


Bereiding

Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden Celsius. Dan rol je het flammkuchendeeg uit over de bakplaat (met bakpapiertje, uiteraard) en vouw je de randjes om, ik doe dit meestal ongeveer een cm of kleiner.


Vervolgens smeer je de gezeefde tomaten over de flammkuchen. Doe daarna de ricotta er in plukjes op, ik vind het lekker om dat te doen zodat je kleine ricotta-bommetjes hebt bij het eten, maar je kan het ook gelijkmatig verdelen. Dan volgen de groentes, snij naar behoefte courgette, paprika ui en cherrytomaatjes. Top het af met een paar zwarte olijven in stukjes gesneden en Italiaanse kruiden.


Bak de flammkuchen 15-20 minuten in de oven.


Snijd hem door de midden en Smakelijk!


Op Dieet? Dit gerecht is ongeveer 500 kcal. Door de magere kaas en simpele gezeefde tomaten bespaar je veel calorieën.