Pompoen Pasta


Benodigdheden: 2-3 Personen

  • 150 gram pasta

  • 200 gram Pompoen

  • 2 bosuien

  • 2 paprika’s

  • 2 el Philadeplhia

  • ½ rode peper

  • Paprikapoeder

  • Italiaanse kruiden

  • Peper en zout





Ik ben tegenwoordig helemaal in-to de pompoen, het is een veelzijdige groente die best vaak vergeten wordt. Het zoete van de pompoen hangt mooi samen met het romige van de Philadelphia en het pittige van de ui en peper. Dit is een leuk vegetarisch recept, kan je niet zonder vlees? Voeg dan 1 kipfilet van 200gr toe in reepjes.


Bereiding (± 30 min):

Gebruik 2 kookpannen, in de ene kook je de pasta volgens de verpakking en in de andere de pompoen in blokjes gesneden ongeveer 10 minuten. Snijdt alvast de peper, paprika en bosui. (Vleesoptie: Snijdt de kipfilet in dunne reepjes en bak deze aan in de pan met wat olie en paprikapoeder.) Voeg de groenten toe en bak dit ongeveer 5 minuten nog mee. Zet dan het vuur wat lager en voeg de Philadelphia, en kruiden toe en roer tot de Philadelphia helemaal gemengd is. Hierna kan je de pasta en pompoen toevoegen en wat peper en zout en laat dit dan nog eens 5 minuten bakken op middelhoog vuur.