Pittige Zalm

Een lekker stukje vis op zijn tijd is goed voor iedereen, alleen vinden sommigen het een moeilijk ding. Ik laat in dit recept zien dat het helemaal niet moeilijk is om een saai stukje vis om te toveren in een smakelijk gerechtje wat je kan serveren met rijst en groenten, maar bijvoorbeeld ook om sushi of een pokébowl te maken!


Laat je trouwens niet tegenhouden door het woord Pittig in de titel, het gerecht is niet super pittig en als je er echt niet tegen kan, kan je de sambal weglaten!

Benodigdheden voor 200 gr zalm:

  • 200 gr zalm

  • 1/4 tl knoflookpoeder

  • 1 tl Sambal Oelek

  • 1 el Sojasaus

  • 1/2 el ketchup

  • 1 tl bruine basterdsuiker

  • 1/2 tl gembersiroop

  • 1/4 tl Djahé poeder

  • 1 tl paprikapoeder

Bereiding

Bedek de zalm met paprikapoeder en wrijf het er goed in, maak vervolgens een mengsel van de andere ingrediënten totdat de suiker en beetje is opgelost in de vloeistof.


Als je denkt dat er te weinig vloeistof is voor je vis kan je in gelijke delen een beetje sojasaus en ketchup toevoegen. Haal nu de vis door de marinade tot het overal bedekt is, het is een beetje kliederen maar je kan dit het beste doen met je handen, zo zorg je ook dat er geen paprika van de zalm af komt.


Leg de vis op een bord met wat folie erover en laat nu minimaal 3 uur marineren in de koelkast. 30 minuten voor het bakken haal je de zalm er weer uit zodat hij terug op kamertemperatuur kan komen en gelijkmatig kan garen.


Bak de zalm aan de kant met velletje eerst 5 minuten op middelhoog vuur, bak de andere kant nog 3 minuten en laat hem daarna even rusten met de deksel op de pan. Nu kan je de zalm serveren met rijst en groenten of bij de sushi of een poké bowl!