Pasta Pesto


Benodigdheden (voor 2 tot 3 personen)

  • 150 gr pasta

  • 1 courgette

  • 1 paprika

  • 1 rode ui

  • 1 teen knoflook

  • 2 tomaten

  • 2 el Philadelphia

  • 4 TL pesto

  • Optie: 70 gram spekjes







Een echte klassieker, dit is echt zoon gerecht dat iedereen op zijn eigen manier maakt! Zo maak ik de mijne met philadelphia in plaats van kookroom, omdat ik hem anders te zwaar vind. Ook zitten er lekker veel groenten in deze pasta! Op de foto gebruik ik spekjes, maar als je vegetarisch eet kan je die weglaten want dan heb je nog steeds een rijk gevulde pasta! (Tip: Voor een vlezige structuur zou je ook champignons toe kunnen voegen) Ohja, het grootste pluspunt, deze pasta staat in een kwartiertje op tafel!


Bereiding:

Snijdt alles heel klein, bak dan alle groenten (evt. met de spekjes) ongeveer 5-8 minuten. Kook ondertussen ook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.


Als de groenten glazig zijn kan je de philadelphia en pesto toevoegen, laat dit 5 minuutjes pruttelen. Voeg dan een pasta naar keuze toe en wat peper en zout.


Laat het geheel dan nog een aantal minuten doorbakken zodat de smaken in je pasta komen.


En dan is het klaar, Je kan de pasta garneren zoals ik met een beetje peterselie, maar natuurlijk ook met lekker wat geraspte parmezaan!


Dit gerecht bevat ongeveer 500-600 calorieën, afhankelijk van de portie. Het bevat 67gr koolhydraten, 20 gr vet en 18 gr eiwitten