Pasta Alla Rustica

Een simpele, lekkere pasta die écht Italiaans smaakt, dat is deze pasta alla Rustica. Het is een romige pasta met tomaat, je hebt niet veel ingrediënten nodig en het gerecht staat in een klein kwartiertje op tafel. Je kan het gerecht vegetarisch maken of een paar blokjes chorizo toevoegen.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 400 gr Linguine

  • 3 tenen knoflook geperst

  • Ongeveer 70 ml olijfolie

  • 1/2 el chili vlokken

  • Peper naar smaak

  • 1 blik gepelde tomaten (zonder het vocht)

  • 2 eieren

  • 70 gr Parmezaanse kaas geraspt

  • Handje platte peterselie

  • Eventueel Chorizo in blokjes gesneden (ongeveer 1-2 el per persoon)

Bereiding

Zet het water op en breng het aan de kook, kook vervolgens de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een beetje kookvocht.


Als je vlees wil toevoegen: Bak chorizo blokjes in een pan zonder olie tot ze knapperig zijn, leg ze daarna op een keukenpapiertje, deze strooi je als garnering over het gerecht en NIET in de saus tijdens het koken, anders wordt deze te zout. Doe daarna de pan af met een keukenpapiertje, je kan hierin gewoon de volgende stappen volgen.


Giet de olie in een grote hapjespan en bak op middelhoog vuur de knoflook een beetje aan, voeg na een paar minuten de chili vlokken en peper toe en laat even meebakken in de olie. Zet het vuur iets hoger en voeg de tomaten toe, deze kan je een beetje fijnprakken met een lepel of tangetje.


Doe de eieren in een schaaltje met de parmezaanse kaas en klop even los.


Als de pasta klaar is voeg je deze aan de olie en tomaten toe met een beetje kookvocht. Kook een paar minuten door en blijf roeren. Zet de pan uit en voeg nu de ei en parmezaan toe, als de saus wat dikker wordt is het klaar. Serveer met een beetje fijngesneden peterselie en wat extra parmezaanse kaas. Als je chorizo hebt gebakken kan je deze nu ook toevoegen.