Naan met kip en coleslaw

Nodig (voor 2 personen)

  • 150-200 gr Kipfiletreepjes (je kan ze zelf kruiden of gekruid kopen bij de slager)

  • 2 knoflook-koriander Naans

  • Zakje Rode kool gesneden

  • Zakje julienne worteltjes

  • 1 limoen

  • 2 el Griekse yoghurt

  • 1/2 el balsamico azijn

  • 1 tomaat

  • Knoflooksaus, Sriracha en Mayonaise in gelijke delen

  • Peterselie

Dit is een gerechtje in de categorie makkelijk, lekker en snel op tafel. Ik vind het daarom een typisch weekend-gerecht, als je zin hebt in iets lekkers maar niet om te koken! De frisse coleslaw hangt perfect samen met de smaak van de koriander naans en het kruidige van de kip. Het lekkerste is om Brusselse kip of gekruide kip te halen bij de slager, heb je dit niet? Dan kan je de kip ook kruiden met Tandoori kruiden.


Bereiding (ongeveer 15-20 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de kip met kruiden op middelhoog vuur, blijf uiteraard doorroeren. Als je wil kan je ook een uitje/prei & paprika meebakken bij de kip (dit zit ook in Brusselse kip namelijk).


Voor de coleslaw doe je de rode kool en worteltjes in gelijke delen in een kom en meng dit met 1/2 limoensap en de balsamico azijn, voeg daarna de yoghurt toe, als je het niet genoeg vind kan je nog een lepeltje yoghurt extra toevoegen, zet dit vervolgens even aan de kant.


Doe de naans 3-4 minuten in de oven.


Maak een sausje met gelijke delen Mayonaise, knoflooksaus en sap van de 1/2 limoen. Voeg dan sriracha toe naar smaak, maak het zo pittig als je zelf wilt! meng het tot een glad geheel en voeg eventueel nog wat paprika poeder toe.


Snijdt een tomaat in blokjes en peterselie fijn. De kip zal na ongeveer 10 minuten gaar zijn en nu kan je de Naans beleggen. Schep een lekker bedje van coleslaw op de naan (ongeveer 2-3 el) en bedek met de helft van de kip. Garneer met een beetje tomaat en peterselie en wat saus en geniet van deze lekkere naans!