Kippensoep


Benodigdheden

  • Voor ongeveer 1 liter/ 4 personen

  • 1 potje kippenbouillon

  • 1 blokje kippenbouillon voor de zekerheid

  • 350 gram boeren soepgroente

  • 1 grote Kipfilet

  • 40 gr Rijst of vermicelli

Een heerlijke lunchsoep als je het mij vraagt, een rijkgevulde kippensoep met veel soepgroenten, extra kip en lekker wat vermicelli. Kippensoep kan je zo moeilijk maken als je zelf wilt, maar vandaag gaan we voor makkelijk!


Bereiding:

Gooi de bouillon met water in de pan. Meestal staat er 3 keer aanlengen, maar ik doe altijd 4, zo kan ik later nog bij kruiden als ik dat wil met een extra bouillonblokje of wat maggi.



Als het water warm is kan je de groente en de kipfilet erbij gooien om het vervolgens ongeveer 15 minuten zachtjes te laten koken. Daarna is de kip gaar, haal hem er even uit en “pluk” hem met twee vorken of snijdt stukjes, zo groot als je zelf wil.



Gooi dit terug en laat het nog even koken. Als je wil kan je nu de rijst of vermicelli toevoegen voor wat extra bite in je soep, laat dit nog 10 minuutjes meekoken, ik koop altijd snel kokende vermicelli, die is zelfs in 3 minuten al klaar. Als je wil kan je ook nog gehaktballetjes toevoegen.


Ik serveer deze soep meestal met wat knapperbolletjes en een kaascracker, het is ook lekker om er wat brood bij te roosteren.