Kip lasagne


Benodigdheden voor 1 kleine ovenschaal (2-3 personen)

  • 500 gram kipfilet

  • 1 kip-bouillon blokje

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 1 paprika

  • 8 cherry tomaten (of 2 normale tomaten)

  • 250 gram gezeefde tomaat (Passata)

  • 100 gram Creme Fraiche

  • Italiaanse kruiden

  • Paprika poeder

  • Lasagne vellen

  • Geraspte kaas

  • 1 bol Mozzarella


Dit is een goed recept als je een keer wat anders wil maken dan de klassieke lasagne met gehakt, en ik weet zeker dat iedereen die hem proeft zal smullen! Met de mozzarella, crème fraîche en strooikaas een heerlijk smeuïg ovengerecht waar je heel erg blij van wordt!


Bereiding

Begin met gaar het koken van de kipfilets met de bouillon, dit duurt ongeveer 20 minuten. Ondertussen kan je de ui, paprika, tomaatjes en knoflook snijden en verwarm je de oven voor op 200 graden. Vervolgens giet je de kip af en ga je hem "plukken" met twee vorken zodat je kipsliertjes krijgt.


Dan ga je de saus maken, fruit eerst de ui, paprika en knoflook tot ze glazig zijn en voeg dan de kip toe. Als dit een beetje aangebakken is voeg je de tomatensaus toe en als dat goed doorgeroerd is ook de crème fraîche. De saus kan nu op smaak gebracht worden met paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Vlak voordat je het vuur uitzet voeg je de cherry tomaten toe en roer je ze even door, zodat ze niet kapot koken in de saus.


Pak een ovenschaal en maak laagjes, voor 2 personen gebruik ik een schaal van 20x20 cm. Begin met de saus, dan lasagne vellen en daarna een laagje van mozzarella en volg zo de laagjes tot de schaal vol is, top het af met geraspte kaas.


Zet de schaal 30 minuten in de oven en geniet daarna van deze heerlijke kiplasagne!