Kip Cashew


Benodigdheden

  • 2 porties woknoedels

  • 280 gram kipdijenfilet(blokjes)

  • 2 paprika's (liefst 2 kleuren)

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 1 el ketchup

  • 1 el honing

  • 3 el sojasaus

  • 1 handje cashews

  • gebakken uitjes voor de garnering








Dit is in mijn ogen een echte all time wok classic: kip cashew! Ik houd heel erg van de Aziatische keuken, en juist daarom heb ik - denk ik - ook helemaal niks met de woksauzen van de supermarkt, die vind ik echt vies! Daarom ben ik op zoek gegaan naar combinaties met sausjes die ik al in mijn koelkast had en ben zo op een lekkere zoet - zoutige saus uitgekomen voor deze kip cashew.


Bereiding

Zet een pan water op voor de noedels en snijdt de groenten (en eventueel de kip) in blokjes. Begin met het dichtschroeien van de kip op hoog vuur en voeg na minimaal 5 minuten de groenten toe. Deze laat je een paar minuten op hoog vuur meebakken tot de groenten zachter worden. Nu kan het vuur middelhoog en kunnen de sauzen toegevoegd worden, dit moet ook weer 5 minuten pruttelen. Ondertussen kan je de noedels koken, die zijn in een paar minuten klaar en kunnen verdeeld worden over de borden, als de noedels nog maar 1 minuten hoeven te koken kan je de cashews bij de saus gooien. Daarna kan de saus over de noedels en kan je het gerecht garneren met wat lekkere knapperige gebakken uitjes.


En that's it, super snel, super makkelijk, maar wel super lekker!



Op dieet? Dit gerecht bevat 609 calorieën, waarvan 43 gr eiwit, 63 gr koolhydraten en 21 gr vet.