Italiaanse ovenschotel met Mozzarella


Benodigdheden (voor 2-3 personen)

  • 170 gr pasta (ik gebruikte pipe rigate)

  • 1 bol mozzarella

  • 1 el Toscaanse kruiden

  • 200 gr passata

  • 250 cherrytomaatjes

  • 1 paprika

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • Verse basilicum

  • 1 el Ketchup

  • 1 tl Chiliflakes

  • 1 tl basterdsuiker

  • Zout en peper naar smaak


Een lekker heerlijk pasta gerecht met Mozzarella in de hoofdrol, daar zegt toch niemand nee tegen? Ik heb dit gerecht vegetarisch gemaakt maar als je een echte Meatlover bent kan je bijvoorbeeld blokjes chorizo of spekjes toevoegen.


Bereiding

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en verwarm je oven voor op de warmste stand (minimaal 220 graden).


Snijd de paprika, ui en knoflook fijn en bak 3-4 minuten aan in de pan. Nu kunnen de kruiden erbij, ik voeg "Toscaanse kruiden" toe die ik bij de Xenos heb gehaald, maar als je dat niet in huis hebt kan je ook Italiaanse kruiden en paprika poeder toevoegen.


Na een paar minuutjes voeg je de cherrytomaatjes (door de midden gesneden) toe en bak dit kort aan, dan voeg je de passata toe en laat het even op een middelhoog vuurtje pruttelen.


Nu maken we een sausje voor eroverheen, voeg 1 el passata, 1el ketchup, 1 tl paprikapoeder, 1 tl chiliflakes, 1 tl peper en de basterdsuiker samen in een bakje en roer even door. (het moet een beetje zoet-smokey smaken, zoals een bbqsaus)


Als de pasta gaar is roer je deze door het mengsel en kan het in een ovenschaal, hier overheen gaat de buffelmozzarella in stukken gescheurd. Verdeel nu het sausje van de ketchup over de schaal en zet het ongeveer 8 minuten in de oven totdat de mozzarella voldoende is gesmolten.


Top af met veel verse basilicum en geniet van deze Italiaanse ovenschotel!