Hot & Sweet Chilisaus

Benodigdheden voor 300 ml saus:

  • 5 chilipepers (zonder zaadjes)

  • 2 tenen knoflook

  • 1-2 cm gember

  • 150 ml water

  • 150 gr suiker (eventueel 50 gr extra voor zoeter saus)

  • 50 ml azijn

  • 2 el maizena (volgens verpakking voorbereid


Ik vind chilisaus heel erg lekker, het kan bij super veel gerechten en geeft vaak een extra kick. Het is eigenlijk een soort sambal-light: Je proeft zeker de pepers in deze saus, maar ze blijven niet hangen en er zit een zoete draai aan. Het is ook nog eens in een kwartiertje gemaakt, genoeg redenen om deze saus zelf te maken dus!


Bereiding:

Maal de peper zonder zaadjes, gember en knoflook fijn in een keukenmachine, gooi er eventueel wat water bij om er een glad geheel van te maken.


Zet nu een pan op met het water, azijn, suiker en een snufje zout en voeg het mengsel toe, breng dit aan de kook en laat even koken tot de suiker is opgelost.


Volg de gebruiksaanwijzing van de verpakking van de maizena op en voeg het toe en laat het even inkoken. Nu kan het vuur uit, als de saus afkoelt wordt hij nog dikker dus voeg niet te veel maizena toe.


Doe de saus in een fles of pot en bewaar hem in de koelkast. De saus kan een jaar worden bewaard.


Tip: Bewaar de saus in gebruikte potten of flessen van bijvoorbeeld andere sausjes of jampotten.