Gepofte rijst - rotsjesBenodigdheden

  • 100 gr chocolade

  • 40-50 gr gepofte rijst


Ja, dit is écht super makkelijk EN super lekker! Ik maakte toen ik nog thuis woonde best vaak pindarotsjes met mijn moeder, maar mijn vriend is allergisch voor pinda's en daarom schoot ineens deze variant me te binnen. Dit is een verantwoorde snack, door gebruik te maken van pure chocolade bevatten deze rotsjes erg weinig calorieen en kan je er prima af en toe eentje eten als verantwoord snackje!


Bereiding:

Smelt de chocolade, je kan deze het beste temperen door telkens een minut te smelten en door te roeren, zo blijft de chocola later mooi glanzen en behoudt het zijn knapperige structuur. Dit is een beetje tijdrovend, maar wel de beste manier om je chocola te smelten.


Als de chocolade is gesmolten voeg je de rijst toe en zorg je dat alle korrels bedekt zijn met chocola. Nu kan je de rotsjes maken door telkens een eetlepel van het mengsel op een bakpapiertje te doen. Dit kan je het beste doen door een eetlepel te scheppen van het mengsel en dan met een tweede lepel eraf schuiven. Dit moet daarna minimaal 20 minuten in de koelkast en dan heb je heerlijke, knapperige en redelijk gezonde snackjes!