Ei-Wraps met Chipotle Mayo


Benodigdheden (voor 1 persoon – 4 wraps)

  • 2 eieren

  • Scheutje (halfvolle)melk

  • ½ avocado

  • 1 bosui

  • ½ paprika

  • 6 cherrytomaatjes (of 1 grote)

  • Peper en zout


Voor de saus

  • 1 deel chipotle

  • 1 deel mayonaise

  • 1 deel water


Ik had even zin in wat anders met de lunch, en dat heeft me toch een partijtje goed uitgepakt. Ik heb deze dunne ei-wrapjes gemaakt met lekker veel groenten die goed vullen. Wil je er toch een beetje vlees bij? Rol er dan bijvoorbeeld een plakje ham of kipfilet mee in! Deze wraps zijn heerlijk om meteen warm te eten, maar het is ook een prima gerecht om mee te nemen of koud te eten. Ik heb dit gemaakt met de groenten die nog in mijn koelkast lagen, dus heb je niet alle ingrediënten in huis? Kijk wat je nog hebt en voeg het lekker toe!


Bereiding

Begin vooraf met het snijden van alle groentes, snijd de paprika in dunne reepjes, de avocado in plakken, de bosui in ringetjes en de tomaatjes in blokjes. Hierna kan je de ei-wraps gaan maken, meng in een kommetje de 2 eieren, melk en wat peper en zout. Roer dit echt een paar minuten door totdat je geen stukjes eiwit meer ziet in het mengsel.

Daarna maak je een kleine koekenpan goed heet en dan kan je de wraps erin maken, gebruik een soep- of sauslepel om elke keer een kwart van het mengsel in de pan te doen, draai net als bij pannenkoeken de pan rond tot je een ronde wrap hebt. Dit hoeft telkens maar ongeveer 30 seconden per kant te garen en zo maak je de vier wraps. Als je ze alle 4 gemaakt hebt kan je beginnen met rollen, de groentes verdeel je over 4 wraps en als je wat over hebt kan je dat gebruiken als garnering.


Als laatste maak je er een lekker sausje bij om eroverheen te sprenkelen, meng een theelepel chipotle, mayonaise en water met elkaar tot een glad goedje en besprenkel het over je gerecht.


Dan is het klaar en kan je genieten van deze over de top, veeeel te lekkere lunch!