Eenpanspasta - Linguine met Paprika

Ik ging laatst bij mijn moeder eten en als ik bij mijn moeder ga eten dan betekent dat eigenlijk dat ik bij mijn moeder ga koken. Deze keer was ik een beetje lui en maakte ik "effe snel" deze pasta from scratch. Maar na de eerste hap zeiden we allemaal "huh, deze is echt kei lekker!", daarom verdient het dan ook een plaatsje op de website! Ik serveerde deze linguine met een zelfgemaakt focaccia brood en olijfolie-dip. En om het helemaal perfect te maken toppen we onze pasta af met verse basilicum. Oh en ook niet onbelangrijk, het staat binnen een half uurtje op je tafel!


Ik gebruik voor dit recept geroosterde paprika, dit ziet er in het potje heel slijmerig uit en het lijkt misschien niet zo lekker, maar het tegenovergestelde is waar! Geroosterde paprika is een fantastisch product om je Italiaanse gerechtjes mee te verrijken en in dit geval is het een heel belangrijke smaakmaker.


Benodigdheden voor 6 personen

  • 500 gram linguine

  • 1 el olijfolie

  • 1,2 liter groente bouillon

  • 1 ui

  • 3 tenen knoflook

  • 200 gr rode geroosterde paprika

  • 200 gr gele geroosterde paprika

  • 400 gr tomatenblokjes (blik)

  • Peper

  • 140 gr roomkaas naturel

  • Verse basilicum

  • Parmezaanse kaas

Bereiding (ca. 30 minuten)

Snipper de ui en snijdt de knoflook fijn, neem een grote pan waar alles samen in gaat passen en bak hierin de ui en knoflook aan tot ze glazig zijn.


Snijd ondertussen de paprika in reepjes en gooi deze daarna in de pan. Bak een minuutje mee en voeg dan de tomatenblokjes toe. Bak dit nog een minuutje aan en voeg dan de bouillon en wat peper toe. Nu kan de linguine erbij en breng je het geheel aan de kook. Breek de pasta niet door midden maar laat het langzaam zacht worden en duw een beetje aan. Als het geheel niet ver genoeg onder staat kan je wat water toevoegen.


Laat het geheel ongeveer 12 minuten koken, check rond de 10 minuten of de pasta al gaar is. Als dit het geval is mag het vuur uit en kan de roomkaas door het geheel geroerd worden tot het volledig is gesmolten.


Nu kan het gerecht worden geserveerd, bestrooi na opscheppen met wat parmezaanse kaas en basilicum. Belangrijk: Nooit de blaadjes van de basilicum snijden, maar scheuren om het aroma vrij te laten komen.