De Makkelijkste Chocolade MousseBenodigdheden voor 4 mousse’jes

  • 250 ml slagroom

  • 150 gr chocolade (puur, melk, huismerk, tony chocolonely, het kan allemaal!)

  • 1 eetl witte basterdsuiker


Chocolademousse is moeilijk, dat hoor je van iedereen. Het stort in, wordt te zwaar, draait helemaal door of stolt niet, het lijkt voor velen dan ook een onmogelijke klus. Met dit recept kan je echt nooit de fout ingaan!


Bereiding

Als eerste zet je een pannetje met zacht-kokend water op, daarop zet je een kom of diep bord om de chocolade langzaam in te smelten, je kan dit gewoon prima eventjes laten staan en als alles vloeibaar is zet je het gas uit.


Dan klop je de slagroom met basterdsuiker op YOGHURTDIKTE, dit is echt het allerbelangrijkste. Zorg dat het niet te waterig is en ook niet te fluffy (voor dat laatste geval koop ik altijd een extra bekertje slagroom, want daar kan je niet meer van terugkomen), de slagroom moet echt als yoghurt van een lepel aflopen.


Hierna voeg je de chocolade steeds in kleine porties toe aan het geheel en schep je alles heel langzaam en voorzichtig om, als alles is opgelost doe je er weer een beetje chocolade bij en zo voorts tot het helemaal op is.


Ik doe de mousse meteen in een glaasje, dit zorgt er ook weer voor dat de kans op mislukking kleiner is, als je de mousse in de kom laat zitten kan het natte gedeelte naar beneden lopen.


De mousse moet minimaal 6 uur in de koelkast, maar het beste is om ze een dag van tevoren te maken, zo weet je zeker dat ze helemaal opgestijfd zijn.


TIP: je kan ook je mousse nog leuk garneren door de chocolade die je over hebt te schaven en over de mousse te strooien voor je ze in de koelkast zet.