Chocolate fudge brownies


Benodigdheden:

  • 120 gram boter

  • 150 gram pure chocolade

  • 1 theelepel vanille aroma

  • 200 gram kristalsuiker

  • 2 eieren

  • 100 gram bloem

  • 1 eetlepel cacaopoeder

  • 1/4 zakje bakpoeder (ongeveer 2-3 gram)

  • 130 gram melkchocolade


Chocola, ik ben er helemaal verzot op, in elke vorm en gedaante kan ik chocolade waarderen en hoe meer en hoe puur, hoe beter. Daarom deze brownies, met pure chocolade in de basis maar met stukjes melkchocolade toegevoegd een fantastisch rijke smaakbom voor de echte chocoladeliefhebber.


Bereiding

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Zet een pannetje water op en brengt het aan de kook.


smelt de boter en pure chocolade au bain marie boven het kokende water. Gebruik een hittebestendige kom en zorg dat deze het water niet raakt. Spatel door tot de chocolade en boter zijn gesmolten.


Haal de kom van het vuur en voeg de suiker en vanille aroma toe, spatel dit door totdat de de suiker goed is opgelost. Spatel rustig! dit geldt voor alle stappen. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, spatel telkens het ei er helemaal doorheen, het mengsel wordt nu wat dikker. Nu kunnen de bloem, bakpoeder en cacao erbij. meng dit goed totdat alle klontjes weg zijn, dit kan je checken door met je spatel het mengsel even langs de zijkant te smeren om te zien of er nog brokjes inzitten.


Nu kan je 100 gram van de melkchocolade in stukjes gesneden door het mengel voegen en even er door roeren.


Vet een ovenschaal in met boter en daarna wat bloem zodat de brownie niet blijft plakken. Nu kan het mengsel in de schaal en kan je de rest van de chocola over de brownie strooien.


Bak ongeveer 30 minuten in de oven, laat de brownie afkoelen. Bewaar de brownies niet in de koelkast, verpak ze in een luchtdicht bakje, zo blijven ze ongeveer een week goed en smeuïg! (Als je ze in de koelkast bewaart drogen de brownies uit, je kan ze eventueel ook in aluminiumfolie inpakken.)