Chocolade muffins


Benodigdheden voor 6 muffins:

  • 130 gr bloem

  • 60 gram bruine basterdsuiker

  • 25 gram cacaopoeder (Blooker)

  • 1/2 tl bakpoeder

  • 1/2 tl baking soda

  • Een snufje zout

  • 1 ei (m)

  • 120 ml melk

  • 65 ml zonnebloemolie

  • 80 gram chocolade chips (melk en/of puur)

Als je me volgt op Instagram of al meer recepten van mij hebt gezien is het misschien al opgevallen: ik ben een chocolademonster. Chocolade is echt mijn favoriete ingrediënt om mee te bakken. Deze keer maak ik chocolade muffins met stukjes chocola, je kan er ook "triple chocolate" muffins van maken en wat witte chocolade toevoegen!


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius, doe muffinvormpjes in je muffinschaaltje en zet deze vast klaar. Ook heb je nodig: 1 schaal voor de natte ingrediënten, 1 schaal voor de droge ingrediënten, een garde, ijsschep (of 2 lepels) en een spatel.


Voeg in een kom de suiker, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking powder en zout toe, meng dit met een garde door elkaar tot het een bruin geheel is.


Meng nu met een garde in een andere kom de eieren, melk en zonnebloemolie door elkaar. Als dit goed gemengd is kan je de droge en natte ingrediënten samenvoegen en dit door spatelen tot het een glad geheel is, het moet een stevig, kleverig mengsel zijn. Als het goed gemengd is kunnen de chocoladestukjes toegevoegd worden.


Voor het verdelen van de muffins is het gebruiken van een ijsschep van 5 cm erg handig, heb je deze niet, gebruik dan twee eetlepels: één om het mengsel mee op te scheppen en de andere om het mengsel van de lepel af te schrapen. Zorg dat de muffins gelijk verdeeld zijn en ze bijna tot de rand gevuld zijn.


Bak de muffins nu 20 minuten in de oven, laat ze daarna minimaal een kwartier rusten en geniet van deze lekkere chocolade muffins!


Bewaar deze muffins niet in de koelkast, dan drogen ze uit. Bewaar de muffins in een luchtdicht bakje in de kast, zo blijven ze zeker vijf dagen goed!