Chinese Tomatensoep


Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 blikjes gepelde tomaat

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • een klein blokje verse gember (ongeveer 2-3 cm)

  • groot blikje tomatenpuree (140 gram)

  • 700 ml water met een blokje groentebouillon

  • 9 el appelmoes

  • 5 el gembersiroop

  • 2 el ketjap

  • 1 tl sambal

  • 2 kipfilets

  • 2 eieren

  • 100 gram taugé

  • 3 bosuitjes

Ik vind Chinese tomatensoep echt heel erg lekker, maar het leek me moeilijk om te maken, het smaakt tenslotte toch heel anders dan klassieke tomatensoep. Toen ik op zoek ging naar de unieke smaak van de Chinese tomatensoep kwam ik erachter dat het geheim van dit recept het meest Hollandse ingrediënt is : Appelmoes! Met dit vrij simpele recept heb je een gevulde lunch of een leuk voorgerecht dat binnen 45 minuten op tafel staat.



Bereiding (ongeveer 45 minuten)

Begin met het fijn snipperen van de ui en knoflook en het raspen van de gember. Deze bak je glazig in de pan, daarna kan je de tomatenpuree toevoegen en aanbakken tot het zoetig is geworden in plaats van zuur. Hierna voeg je toe: de tomaten, het water, bouillonblokje, appelmoes, ketjap, gembersiroop en de kipfilets. Dit moet ongeveer 20 minuten koken tot de kip gaar is.


Ondertussen maak je van twee eitjes een omelet, deze kan je vervolgens in reepjes snijden en even apart houden. Na de 20 minuten kan de kip uit de pan worden gehaald en in kleine blokjes worden gesneden. Vervolgens maal je de soep helemaal fijn met een staafmixer. Als de soep te dik is kan je een beetje extra water toevoegen, doe telkens 100 ml en roer om te kijken of hij dun genoeg is voordat je nog eens 100 ml toevoegt. Als je de soep niet zoet genoeg vindt kan je nog een eetlepel appelmoes en eetlepel gembersiroop toevoegen.


Nu kunnen de omelet en de kip in de soep en laat je de soep nog even zachtjes opstaan. Snijdt 2 bosuien in ringetjes en hak taugé iets fijner en voeg deze nog even toe aan de soep, laat dit nog 10-20 minuten koken. (of zo lang als je wil! Ik heb mijn soep hierna nog 2 uur laten trekken) Serveer de soep met een beetje verse taugé en het groene deel van een bosuitje en eventueel een beetje gebakken uitjes en geniet van deze heerlijke Chinese tomatensoep!