Biefstukreepjes met Broccoli

Nodig voor 2-3 personen:

  • 300 gr biefstukreepjes

  • 1,5 el maizena

  • 1 broccoli

  • 1,5 el rijstazijn

  • 1 cm gember (of 1 el bakgember)

  • 1 teentje knoflook

  • 1 el sojasaus

  • 1 tl ketjap

  • 1 el mirin

  • 1 el sesamolie

  • 2 el honing

  • 1 el basterdsuiker (licht of donker)

  • Chilivlokken naar smaak

  • 150 rijst of noedels

  • gebakken uitjes

  • 1 el sesamzaadjes


Een heerlijk gerechtje dat binnen een half uurtje op tafel staat, een lekkere wok met biefstukreepjes en broccoli. Geen fan van biefstuk? Je kan het ook vervangen door kip of zelfs tofu als je een vega variant wilt! Ik heb dit gerecht geserveerd met noedels, maar je kan ook voor rijst gaan!


Bereiding (kleine 30 min)

Kook de noedels of rijst volgens de verpakking. Doe de biefstuk in een bakje met maizena en meng dit, zodat alle biefstukreepjes een laagje maizena over zich heen hebben. Snijdt de broccoli vast in kwart-roosjes en zet even apart. Meng in een bakje de rijstazijn, geraspte gember en knoflook, sojasaus, ketjap, mirin, sesamolie, honing en suiker. Zo kan je het tijdens het wokken dit er makkelijk bijgooien.


Doe wat olie in de pan en bak de biefstukreepjes in ongeveer 3 minuten gaar, leg ze daarna even in een schaaltje afgedekt met zilverfolie. Nu kan de broccoli in de pan garen, ongeveer 5-10 minuten totdat er bruine plekjes op de broccoli ontstaan. Nu kan de saus erbij en die laat je koken totdat hij wat dikker wordt (ongeveer een minuutje) en dan kunnen de sesamzaadjes en biefstukreepjes er nog even doorgeroerd worden.


Serveer het op je noedels of rijst en serveer met wat gebakken uitjes.