Beef Teriyaki

Benodigdheden voor 2-3 personen

  • 300 gr biefstukreepjes

  • 3 el maizena

  • 200 gr snijboontjes

  • 1 grote ui

  • 50 ml sojasaus

  • 50 ml water

  • 1/2 el sesamolie

  • 1/2 el Mirin of rijstazijn

  • 1 el donkere basterdsuiker

  • 1 el Knoflookpoeder

  • 1 el sesamzaad



Een lekkere wok klassieker: Beef teriyaki! Niet uit een flesje, maar zelfgemaakte teriyaki saus, veeeeel lekkerder dan van de supermarkt! Dit gerecht staat ongeveer in 30 min op tafel.


Bereiding

Kook Rijst of Noodles volgens de verpakking. Ik gebruikte basmati rijst, deze is een beetje fris-zoetig van smaak met een bite, past perfect bij het sausje!


Haal de biefstuk op tijd uit de koelkast zodat het wat op temperatuur kan komen, meng het met 1 à 2 el maizena zodat alle stukjes bedekt zijn.


Bak dan in een eetlepel olie de uitjes en gesneden boontjes met knoflookpoeder tot ze gaar zijn, ongeveer 5-7 minuten. Voeg dan de sojasaus, water, sesamolie, mirin en basterdsuiker toe en breng dit aan de kook en laat ongeveer 2-3 minuten pruttelen.


Bak in een andere pan de biefstukreepjes in 2-3 minuten gaar en zet daarna het vuur uit. Voeg nu een mengsel van 1 el maizena en 2 el water (volgens verpakking) toe aan de saus en laat dit indikken. Roer hier even kort de biefstukreepjes en sesamzaadjes doorheen en serveer direct.